Livstecken

Livstecken

Det är mycket nu! Det har snarare varit mycket den senaste tiden. För två veckor sedan blev mamma V sjuk, besök på vårdcentral, läkarsamtal på KRY-appen och två veckor senare kan vi konstatera att inte mycket är bättre än. För en vecka sedan Blev pappa B sjuk och det har genomsyrat den senaste tiden. Inget ont som inte för något gott med sig dock, vår lilla (vad vi tror är en dotter) Räka har börjat sparka vilt och mamma V går ofta runt och myser ihop med Räkans sparkar.

Karate kid

Nu när Räkan har börjat göra sig bemärkt, åtminstone för mamma V så är naturligtvis även pappa B taggad på att få känna Räkan, lättare sagt än gjort. Lilla Räkan väger inte mer än en normalstor Apelsin och då är det klart att hens livstecken inte riktigt når hela vägen ut än, mamma V får känna dem inifrån och försöka sätta min hand där hon känner att Räkan ligger, vi spenderar många timmar så just nu och det är sjukt mysigt. Roligast av allt är nog att se mamma V mysa så oerhört på varje livstecken inifrån, från att ha tyckt att det ser läskigt ut när man sett på film hur magen ser ut med ett sprattlande barn inuti, rädsla och lätt avsmak har bytts ut till total förtjusning hos henne och det gör mig nästan tårögd varje gång.

Mammakläder

Det börjar bli hög tid att börja inhandla mammakläder nu, magen växer så det formligen knakar (nåja det är mer fogarna som knakar just nu, haha). Vi börjar närma oss halvtid och det är lite sjukt faktiskt, att tiden kan gå både så sakta och så fort samtidigt. Jag tänkte idag på att det lite känns som att beställa något med väldigt lång leveranstid, jag som är en spontanare som alltid vill ha det jag beställer med en gång… VIlken lucka i marknaden det vore att leverera bebisar med en gång. Men mammakläder då, vad är grejen där tro? Så fort mamma V är frisk och vi får tid så tänkte jag att vi kan ta och göra en liten film om vad som är bra att och vad som är dåligt med lite olika plagg, kanske kan pappa B också prova hållfastheten och komfort med sitt alter ego Ogsana.

Julskinkan

Nåväl även den blev lidande på så vis att det faktiskt tog pappa B en vecka att till slut koka den. Mamma V käkar på friskt trots avsaknad av aptit och har troligen tryckt i sig ett kilo på tre dagar nu, Räkan har alltså alla förutsättningar till att växa och ge ifrån sig tydliga livstecken mycket snart, hoppas inte foten kommer ut på andra sidan bara med dessa gener…

Pusshej

/B

 

About the author

bebisdags.se

View all posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *