Netdoktorsyndromet och julskinka

Netdoktorit

Google har onekligen gjort livet oerhört mycket lättare för oss. Information är idag lättare än någonsin att få tag på, kvaliteten kan naturligtvis variera och en bör vara något försiktig med vad man tror på rakt av. Sjukdomar är en sak som många söker info om på nätet. Mamma V är specialist på att diagnostisera allt ifrån möjlig tunntarmscancer till  hjärntumörer vid magont eller huvudvärk. Det är för mig ett ganska roligt fenomen som jag kallar “netdoktorit”, själv är jag inte heller helt oskyldig, det är ganska roande dock ofta oroande att börja söka på förklaringar på egen hand.

Sjukstugan

Som bekant har vi här hemma just nu en sjuk mamma V, pappa B klarar sig som alltid utan problem, hjälte. 1177 har fått sig samtal från mamma V, Kry-appen har fått sig några meddelanden från mamma V och det slutade med hänvisningar till barnmorskan. En del av de symptom som mamma V har tillåter slutsatsen att hon bland annat har järnbrist. Av alla sjukdomar mamma V hittade och spekulerade kring, järnbrist!

Räkstatus

Räkan är just idag 15+3 dagar gammal, senaste ultraljudet gav oss som jag skrivit innan ett annat datum för BF vilket nu är 27 maj. Sjukaste, vi har ett barn nästa sommar. Mamma har känt “fladdringar” vid drygt fem tillfällen, många säger att det är väldigt tidigt men glöm inte att mamma V har elitidrottat stora delar av livet och hennes kroppskännedom och muskelkontroll är mycket bättre vilket även barnmorskan sa kan vara anledningen till att hon känner Räkan så tidigt, coolt tycker jag! Jag kan inte riktigt vänta till dagen där jag också får känna Räkan trots att jag tycker att tanken av att en människa sparkar kännbart på andra sidan om mammas Vs hud är lite läskig. Tänk om Räkan försöker signalera att hen vill ut?! Skräckfilmsvarning!

Julskinka

Pappa B ska i dagarna göra sin världsberömda julskinka, nåja det kanske är att ta i lite, bara lite. Det här med julskinka är en hederssak hemma hos oss, det ska inte köpas färdigkokt eller helt färdig. Julskinkan ska kokas och griljeras för egen maskin! Fun fact: förra året gjorde jag aldrig någon skinka av en för mig oförklarlig anledning för första gången på tio år. Senast jag gjorde en skinka var två år sedan, det blev inte riktigt som tänkt just denna gång då pappa B väntade besök från mamma V och nervositeten gjorde att allt gick åt h***ete, men tjejen jag ville ha fick jag <3

PS. skinkan var såklart god ändå (rutinerad pappa B) trots förvirringen och problemen på vägen.

Pusshej

/B

About the author

bebisdags.se

View all posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *