Ultraljud och nya vanor

Ultraljud

Då var ultraljudet gjort, det andra tidiga. Varför två kan man fråga sig? Svaret är naturligtvis – varför inte? Jag har roat mig med att dokumentera vårt lilla äventyr på Östra Sjukhuset i Göteborg och resultatet ser du här:

 

Det var väl tyvärr ganska ospektakulärt, till skillnad från första ultraljudet som vi gjorde för ca 6 veckor sedan på en privatklinik så var detta verkligen… ospektakulärt. Vi blev mer eller mindre inkastade till barnmorskan, hon var ändå relativt trevlig och angenäm men det märktes mycket att det var bråttom och det låg stress i luften. Hon gjorde sitt bästa och vi fick snällt betala 60 kronor per utskriven bild, vi tog tre och tackade för oss. Så jämfört med besöket på Barnmorskehuset var det en helt annan upplevelse, där ingick också bilderna i priset.

Nya vanor

På vägen till bilen möttes vi av en pappa med barnvagn, sonen som satt i vagnen ville av någon anledning testa nappens hållfasthet genom att kasta den i marken framför våra fötter. Mamma V plockade upp nappen och räckte fram den till pappan något avvaktande och tänkte att pappan nog kommer att kassera nappen tills de återvänt hem. Till vår stora förvåning var pappan inte alls med på våra tankar, han öppnade obrydd munnen och lät munnen agera rengöringsstation för nappen innan han räckte nappen till lilla grabben och de rullade vidare mot nya äventyr. Den händelsen väckte en hel del frågor hos oss, bortsett från den spontana känslan av grus mellan tänderna så gav den oss anledning att tänka på saker som vi idag inte ens vet att vi kommer att göra inom ett år.

Smaka barnmat

Det här är en av alla saker som vi nog inte gör på daglig basis idag men som kommer att vara relativt normalt inom ett drygt år. Att hålla sig uppdaterad om de senaste smaksensationerna på barnmatshyllen kommer nog främst vara pappa Bs jobb, kanske ska han för att #räddaräkan redan nu syna hyllornas utbud för en recension?

Enarmad bandit

Nej vi tänker inte falla för frestelsen och börja missbruka spelautomater, det jag syftar på är att leva livet med ett barn i famnen och således bara ha en tillgänglig arm. Vilka hinder väntar på oss, vilka saker kan vi idag inte föreställa oss att vi kommer att behöva bemästra med bara en arm till förfogande? Kan man byta blöja med en arm? Men ungen ligger ju ner, varför bara använda en arm då? Ja, varför inte?

Blåsor på fötterna

Jag är nog inte ensam med att se stackars mammor och pappor rulla runt med barnvagnar i stadsparkerna, när man får möjligheten att kika in i vagnen brukar man oftast mötas av sovande nunor. Det är för mig idag obegripligt varför man puttar runt en barnvagn med en sovande unge i när man hade kunnat sitta på närmaste parkbänk och filosofera, only time will tell…

Smuts

Som nämnt ovan, alla nappar som kommer att landa på golv, mark, i sandlådor och diverse olämpliga platser som vi friskt och obrytt stoppar i våra munnar för att “rengöra” dem för att våra barn ska kunna upprepa processen och smutsa ner de igen. Nästan så att man kan ana en konspiration här, kan det vara så att barnen går ihop emot oss och försöker att förgifta oss?

Bajsblöjor, saliv och pussar

Ja, det är väl ingen större överraskning att föräldraskap innehåller en del blöjbyten, det är också bara få förunnat att aldrig få en lösbajs på sig… Allt dregel och snor som kommer att hamna på och till viss del i oss när barnen är kärlekskranka och vill pussa på mamma och pappa trots pågående nysning eller hostanfall. Pussar kan man ju aldrig tacka nej till, när de däremot kommer efter halvt uppäten chokladboll eller senaste snorkråka ja då kan man idag fråga sig hur man kommer att reagera om ett halvår. Jag är säker på att det inte kommer att spela någon som helst roll, men låt mig tycka att det är lite halväckligt idag åtminstone.

Pusshej

/B

 

 

About the author

bebisdags.se

View all posts

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *