Vilse i djungeln

Vem kunde tro..

Ja vem skulle kunnat tro att pappa B sitter här i vecka 12 och kollar bebiskläder? Tro det eller ej så är det just det jag ägnat dagen åt. Vad jag snabbt insåg är att detta är en djungel. Räcker det inte med ett par blöjor, det är varmt hemma? Det låter ganska.. pappigt att tänka så. Body, tröja, byxor, mössor, filtar och mycket mycket mer. Hur ska jag klara detta då, jag vet knappt vad som är upp och vad som är nere här.

De första dagarna hemma

För mig känns som självklart att de första dagarna hemma med Räkan kommer att vara jättelätta. Hur svårt kan det vara att byta blöjor, tvätta, pudra (är det rätt ordning?), klä på kläderna åt rätt håll, och natta bebis? Nej nej det här kommer att gå så bra. Skulle vi mot förmodan stöta på problem så har vi vår bästa vän till hands, Google alltså. Det måste väl finnas en instruktionsvideon över hur bebisen funkar (vart är knappen där man får den tyst?). Att vi sedan också kommer att visa upp vår nyfödda stolthet direkt för alla är självklart. På med kavajen eller klänningen så fort vi är ifrån BB och ut på paradgatan, det är ändå sommar snart. Jag tror på klara indelningar av uppgifter oberoende av klockslag och eventuell trötthet. Är man blöjbytare så är man liksom.

Kläder efter väder

Nåja, jag räknar inte med dåligt väder de första veckorna därav blir det blöjor och någon söt liten body. För att inte krångla till det håller vi oss till ett plagg som vi köper flera uppsättningar av. När jag väl lärt man hur man knäpper bodyn vill jag kunna vara effektiv, variation är krånglig. Jag förväntar mig inte heller att vänner och anhöriga ska bidra med kläder, vi ska förbereda Räkan på hur tufft livet kan vara så ingen räkmacka här inte (trumvirvel för spontan ordvits).

För att vara ärlig

Nej jag inser att jag inte vet ett skit, jag vet faktiskt knappt vad som är upp och vad som är ner på plaggen. Det finns sjukt mycket saker att lära sig de närmaste månaderna och jag hoppas få er hjälp. Jag behöver er hjälp snarare, inte för min skull utan för Räkans skull. Vi har fantastiska vänner som redan nu knappt kan vänta med att handla söta små plagg, vi är givetvis tacksamma för det. Till saken hör dock att vi vill värna om miljön OCH plånboken (våran och eran). Bebiskläder räcker sällan mer än några veckor tills ägaren vuxit ur dessa därför tänker vi på olika sätt ge plaggen ett längre liv. Varför inte köpa begagnat? Det är naturligtvis mysigt att strosa i butiker. bland nya plagg med fräck etikett men ärligt, begagnade plagg ÄR så gott som nya.

Nya plagg vs. begagnat

Jag tänker såhär, föreställ dig en butik blandat med nytt och gammalt där du kan lämna in dina nyligen nya kläder och få rabatt på nästa runda. På så vis blir det lättare att förnya sig, fler plagg kommer till användning samtidigt som vi spar på miljö och plånbok. Har ni sett sådana butiker så får ni gärna tipsa oss (annars måste jag göra slag i saken själv). Föreställ er att butiken också stödjer olika projekt för utsatta barn eller utsatta mammor med barn. Tänk dig att om du handlar här så gör du gott för andra samtidigt som du sparar pengar och på miljön, vilken grej! Jag har länge velat hjälpa barn som inte haft förmånen att födas in i bra förhållanden. Tänk att kunna driva ett barnhem i säg, Afrika, med hjälp av denna butik.

Tipsa oss gärna

Jag har alltså precis påbörjat resan med att lära mig mer om vad Räkan behöver när hen kommer ut. Jag är oerhört tacksam för alla tips och trix. Skulle ni veta om butiker likt den beskrivna ovan, berätta gärna det för mig. Jag hade lite längre fram tänkt att göra recensioner på kläder och andra prylar på vår YouTube-kanal. Skulle ni ha tips på bra och gärna ekologiska märken uppskattar vi dessa. Ni inser säkert att det finns ett problem här. Vi har ingen bebis ännu att testa allt på, jag löser det (nej jag ska inte sno en bebis, lugn nu). Recensionerna ska ha en lite rolig och underhållande touch så känner ni någon som driver butik, gör ni det själva eller har ni kontakter så hör gärna av er på länken här

 

 

About the author

bebisdags.se

View all posts

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *